Barium Live – En kameleont?

Per-Olav Gramstad - Halmstad
Per-Olav Gramstad från Halmstads kommun stod på scen på eFörvaltningsdagarna
och pratade om en smartare kommunal förvaltning med körbara processer

Förra veckan var det återigen dags för eFörvaltningsdagarna, offentlig sektors största konferens inom digitalisering och verksamhetsutveckling. Barium var naturligtvis där tillsammans med en stor del av Sveriges offentliga verksamheter, men även IT-ministern Mehmet Kaplan samt representanter från både Google och EU-kommissionen. På plats fanns flera av våra kunder, en av dessa, CSN, representerades av Åsa Eriksson som förtjänstfullt nomineras till årets eDiamond Award för myndighetens framgångsrika arbete med ständiga förbättringar.

En annan av våra kunder, Halmstad Kommun stod på scen med sin projektledare Per-Olov Gramstad och höll en uppskattad session kring arkitektur och strategi för att förverkliga e-förvaltning på riktigt.

Dagarna bjöd på mängder av spännande samtal från både myndigheter, kommuner och partners, och den gemensamma bilden är att det finns mycket kvar att göra innan vi når en fullständigt digital förvaltning.

Vilken roll spelar då Barium i detta? Vi brukar själva säga att vi är ett BPM PaaS (Business Process Management Platform-as-a-Service) som kan användas inom en rad olika områden för att, just, digitalisera verksamheter.

Per-Olav beskrev Barium Live som en komponent som koordinerar det som skall göras, kors människor, system och information. Vi hjälper flera kommuner att koordinera ärendeprocesser där medborgare genom e-tjänster exempelvis kan söka ledighet för sina barn, ansöka om bidrag eller kanske förlänga ett parkeringstillstånd.

Man brukar säga att kärt barn har många namn. För oss på Barium har det ingen betydelse hur man beskriver vår tjänst, det viktiga är att Barium Live effektivt får saker gjorda på det sätt som kunden vill.

Vad skulle du vilja att Barium Live var? – Kontakta oss så skall vi se hur Barium Live, likt en kameleont, kan transformeras för att passa just era behov.